PAG térkép  
 
Odajutás hídon Odajutás komppal
Útvonaltervezéshez kattitson a térképekre.

Szigetre jutás:

  • Hídon (A híd ingyenes)
Autópályadíj
Letenye - Zagreb
Személygépjármű
41 Kn
Kisbusz
62 Kn
Motorkerékpár
24 Kn

Autópályadíj
Kutina - Zagreb
Személygépjármű
29 Kn
Kisbusz
41 Kn
Motorkerékpár
17 Kn

Autópályadíj
Zagreb - Posedarje
Személygépjármű
118 Kn
Kisbusz
189 Kn
Motorkerékpár
71 Kn
  • Komphajóval (árakat lásd az alábbi táblázat)
Komp viteldíj
Prizna - Žigljen
Személy
14 Kn
Személyautó, terepjáró (max. 1,8 m magasságig)
80 Kn
Lakókocsi, trailer, minibusz... 1.8 m magaság felett. 5m-ig
134 Kn
5.01 m - 7.00 m
160 Kn
7.00 m felett
208 Kn
Utánfutó 3 méterig
46 Kn
Motorkerékpár
25 Kn
Kerékpár
14 Kn
 
 
 
 
PAG legendája NYOMTATÁS
 
A sziget nyugati részén valamikor régen egy gazdag és gyönyörű város állt amit Caskának neveztek. Isten a város lakóinak ajándékozta a sikeresség képességét, ezért a vároban mindenki gazdag volt, és ahogy múltak az évek csak egyre gazdagabb lett. De ahogy a vagyonuk nőtt, úgy távolodtak el Caska polgárai az Úrtól, és kezdtek el bálványokat tisztelni. Isten látta ezt, és megharagudott érte. Eldöntötte, hogy ezért megbünteti a várost. A trónusa jobbján ülő angyal azonban így szólt:
- Talán van még Caskában olyan igaz ember, akit megmenthetek!
- Legyen így. - szólt az Úr, és az angyal leszállt a városba egy idegen látogató képében.
 
 
 
 
Amerre járt, mindenütt csak erkölcstelenséget és romlottságot látott, mígnem elért egy kerthez. A kertben két nővért talált, Bonát és Malát. Bona meghívta őt a házukba, de Mala nem látta szívesen. Húga emlékeztette őt az ősi szabályra, miszerint kötelességük vendégül látni az idegent, Mala mégis ellezte húga döntését és kövekkel dobálta meg az angyalt. Az angyal ekkor magához hívta Bonát:
- Hiszel-e az Istenben, követed-e példáját, szólsz-e a nevében és imádkozol-e hozzá?
- Mindig imádkozom, és a saját példámmal másoknak szeretnék utat mutatni, de ez a város nagy bűnbe esett, és már senki sem hallgat rám. Még a saját testvérem sem.
Az angyal megbizonyosodott, hogy a lány igaz ember, és arra utasította, hogy kora reggel üljön föl egy szamárra és hagyja el a várost.
- Dél felé indulj, a szűk tengerparti úton. – mondta az angyal – Mentsd magad, mert ez a város holnap el fog pusztulni. – azzal felöltötte valódi alakját, amelyben olyan fényesen ragyogott, mint egy csillag, és eltűnt a lány szeme elől.
Bona a földre rogyott, és imádkozni kezdett a kegyes Istenhez. Másnap reggel, ahogy az angyal mondta, elhagyta a várost. Felült egy szamárra, és dél felé indult a szűk tengerparti úton. Dél körül, mikor a nap a legmagasabban járt az égen, már messze elhagyta a várost. Egyszercsak egy hatalmas robbanást hallott. A fák hajlongani kezdtek, a tenger idegesen zúgolódott, a föld megremegett. A napot vastag, sötét felhők takarták el, és a levegő felforrósodott. Bona megállt, és Caska felé fordult. Látta, amint egy óriási tűzgolyó hull alá az égből, és ettől annyira megijedt, hogy behúzódott egy útmenti barlangba.
A föld rengett, és az égből hatalmas vihar szállt alá. Olyan erősen fújt a szél, hogy kicsavarta a vén fákat is, de mindez csak néhány pillanatig tartott. Aztán eltűntek a felhők és a nap újra ragyogott az égen. Minden megnyugodott. Bona előbújt rejtekhelyéről, és visszapillantott Caskára, de a város már nem állt. Füst szállt a tenger felett, és a parton minden égett. Bona ekkor értette meg, hogy Isten így büntette meg a várost az isteni törvény megtagadásáért. A tengerbe fulladt az épületekkel, az emberekkel, gazdagságával és összes kincsével együtt. Bona köszönettel imádkozott Istenhez, hogy megmentette őt, aztán tovább indult, ahogyan az angyal mondta. Mikor már nagyon fáradt volt, megállt hogy pihenjen egy kicsit. Az angyal ezt látva leszállt az égből, és megérintett egy követ, amiből érintése nyomán forrás fakadt. A csobogó vízből kis patak keletkezett, ami a tenger felé csordogált. Bona már majdnem elérte a patakot, amikor megpillantott egy juhászt aki a nyáját legeltette. Attól a perctől, mikor pillantásuk találkozott, a szerelem láncolta őket össze feloldhatatlan kötelékével. Isten elégedetten szemlélte, ahogy a pár egymásra talált. Bona kilenc gyermeket hozott a világra, akik később megalapították Pag városát. A kis patak pedig, amely az angyal éritnésétől fakadt, még mindig ott folydogál csendesen a legelőn keresztül a tenger felé.